Corien Schellings - Procurement Manager

“Van origine ben ik geen techneut, maar ik zit wél helemaal op mijn plek in de dynamische ruimtevaartwereld van Airbus DS NL.”

Corien Schellings droomde nooit over ruimteschepen. Toch heeft de dynamische ruimtevaartwereld haar aandacht getrokken. Al bijna 9 jaar wordt ze dagelijks uitgedaagd bij Airbus Defence and Space Netherlands. “Elke dag ziet er anders uit. Ik werk in een complexe projectomgeving en moet juist daarom veel schakelen tussen alle ontwikkelingen, behoeftes en belangen.”

 

Producten op de rand van het technisch haalbare

“Vanaf het eerste contact met onze leveranciers tot de nazorg bij het inkopen van onderdelen voor onze zonnepanelen voor satellieten: aan mij de verantwoordelijkheid om deze producten op tijd, met de juiste kwaliteit en volgens de afgesproken kosten rond te krijgen. Klinkt eenvoudig als ik het zo zeg, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Het meeste werk zit vooral in alle tussenfases, doordat de (product)ontwikkeling continu in beweging is. We vragen het maximale van onze leveranciers. Niet alleen op het gebied van kennis en ervaring, ook bij de maximale produceerbaarheid van de producten. Het vraagt om veel inhoudelijke kennis, ijzersterke communicatievaardigheden en een scherpe helicopterview.”

 

“Ik voel mij ontzettend betrokken in mijn functie bij Airbus DS NL. Ik kan hier elke uitdaging aanpakken die ik maar wil. Het is heel prettig om te werken wanneer je de ruimte krijgt om zelf het initiatief te nemen. Ongeveer 60 procent van de producten bij Airbus komt tot stand via leveranciers. Ik moet dus zorgen voor een goede relatie én zowel de interne, als externe belangen in het vizier houden. Dat geeft wel aan dat er altijd wat te doen is.”

 

Voortvarende werkomgeving

“We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Zo’n twee jaar geleden zaten we met 12 medewerkers op kantoor en tegenwoordig met 22. Een hele prettige mix qua collega’s als je het mij vraagt. Junioren en senioren met allemaal een hoog Willie Wortel-gehalte. We zijn druk bezig om de afdeling nog professioneler in te richten. Van de juiste medewerker op de juiste plek plaatsen tot uitzoeken hoe de afdeling optimaal kan presteren. Hoe beter de structuur, hoe efficiënter wij kunnen werken.”

 

“Ondanks mijn drukke baan heb ik geleerd om thuis de knop om te zetten. Zo creëer ik balans tussen werk en privé. Mijn jongste kind helpt daar ook zeker bij. Af en toe bel ik ’s avonds nog met onze leverancier uit Amerika. Dat vind ik geen enkel punt. Zoals ik al vertelde, voel ik mij ontzettend betrokken bij Airbus DS NL. Het is een hele fijne werkgever, van goede secundaire arbeidsvoorwaarden tot extra regelingen zoals het fiscaal voordelig aanschaffen van een fiets. Met het uitdagende werk voorop zit ik hier helemaal op mijn plek.”
Over Airbus DS NL

Ruim driehonderd professionals met grote passie voor technologie werken bij Airbus Defence and Space Netherlands dagelijks aan de grenzen van wat mogelijk is in een van de meest uitdagende industrieën ter wereld: de ruimtevaart.

Lees verder
Airbus Defence and Space Netherlands B.V.

Postbus 32070
2303 DB Leiden
HR@airbusds.nl
+31 (0)71-5245000