Erika Velio - Product Assurance Engineer

Ik krijg hier alle ruimte om mezelf te ontwikkelen.’

Een vakantie in Nederland bracht Erika Velio bij Airbus Defence and Space Netherlands. Nadat ze eerder in Parijs en Kourou voor Arianespace had gewerkt, kreeg ze de kans om in Leiden op de kwaliteitsafdeling van Airbus aan de slag te gaan. “De eerlijkheid en openhartigheid van collega’s waardeer ik enorm.”

 

Betrokkenheid
“Officieel ben ik werkzaam als product assurance engineer, al kun je gerust stellen dat ik eigenlijk meerdere functies bekleed. Ik ben namelijk ook tactical configuration manager en vicevoorzitter van de ondernemingsraad. Vol toewijding en met veel betrokkenheid werk ik bij Airbus DS NL in deze rollen. Ik word echt blij van mijn werk en ga altijd met veel enthousiasme de deur uit.”

 

“Dat komt mede dankzij mijn collega’s, die eigenlijk vanaf de eerste dag ontzettend behulpzaam zijn geweest. Ik krijg ontzettend veel steun en feedback, waardoor ik veel leer. Het is voor mij belangrijk om betrokken te blijven bij de organisatie, dus ben ik bezig met het leren van de Nederlandse taal. Want hoewel de voertaal bij ons Engels is, vind ik het ook handig om het Nederlands onder de knie te krijgen. Dat zorgt toch voor meer binding.”

 

Balans
Ik ben alleenstaande moeder en werk daarom parttime. Op die manier kan ik er voor mijn twee kinderen zijn en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan Airbus. Een goede balans tussen werk en priv├ę vind ik een absolute must. Juist omdat ik de mogelijkheid heb om deeltijd te werken, werk ik veel effectiever. Vanuit Airbus wordt er veel aandacht besteed aan een gezond evenwicht tussen werk en je sociale leven. Ze houden rekening met de gezondheid van medewerkers in meerdere opzichten. Er worden bijvoorbeeld regelmatig sportactiviteiten georganiseerd.”

“Airbus DS NL is een bedrijf vol kennis en talent. Er wordt veel aandacht besteed aan onze vaardigheden en de verbeterpunten die we hebben. Het geeft een goed beeld van wat er van ons verwacht wordt en welke stappen we moeten maken om daar te komen. Ik vind het fijn dat er ruimte is om het werk en de prestaties te evalueren, want daar worden we alleen maar sterker van. Het is de basis om te groeien. Mijn manager snapt waar ik naartoe wil en ondersteunt me daar goed in.”

Over Airbus DS NL

Ruim driehonderd professionals met grote passie voor technologie werken bij Airbus Defence and Space Netherlands dagelijks aan de grenzen van wat mogelijk is in een van de meest uitdagende industrie├źn ter wereld: de ruimtevaart.

Lees verder
Airbus Defence and Space Netherlands B.V.

Postbus 32070
2303 DB Leiden
HR@airbusds.nl
+31 (0)71-5245000