Michel Rog - Director Operations

Talent ontwikkelen is essentieel voor onze toekomst. "

Door het maximale uit talent te halen, wil Airbus Defence and Space Netherlands kwaliteit blijven garanderen. Nu én in de toekomst. Director Operations Michel Rog vindt het belangrijk dat er in een vroeg stadium aandacht wordt besteed aan loopbaanontwikkeling: “Door bij talentvolle collega’s bewustwording te creëren, zetten we intern de deur open om door te groeien naar een toppositie binnen de organisatie.”


Opvolging 
“Bij Airbus DS NL hebben we een aantal functies die we als ‘kritisch’ beschouwen. Sleutelposities waarin ervaren medewerkers werken die een bovengemiddeld belangrijke rol vervullen. Voor de organisatie is het van levensbelang dat er goede opvolgers van deze experts klaar staan, dus we denken alvast na over wie ‘the next in line’ is. Aan de hand van een strategische HR-ronde die we jaarlijks doen, kijken we met een kritische blik naar onze medewerkers. Wie heeft de potentie om later in zijn of haar loopbaan een dergelijke positie in te vullen? Zodra we dat helder hebben, gaan we gericht aan de ontwikkelstappen werken.”

 

“Daar maken we overigens geen geheim van. Als wij iemand als talent bestempelen, dan hoort diegene dat meteen. Het is mooi om te zien dat zo’n mededeling toch iets in iemand los maakt. Ik merk dat de bereidwilligheid om andere taken op te pakken dan groeit. Dan melden ze zich als keynote spreker bijvoorbeeld, of organiseren ze lunchsessies. Door aandacht te geven aan talent, creëren we meer binding en weten talenten dat ze bij ons de ruimte krijgen die ze nodig hebben in hun loopbaan.”

 

Invloed op hoog niveau
“Kenmerkend voor de ruimte die talenten krijgen, is dat ze op managementniveau mee mogen denken en met initiatieven kunnen komen. Wij noemen dat het Shake and Shape-principe. Zo worden we als management wakker geschud met signalen die we zelf niet zien. Dat kan om heel praktische dingen gaan, zoals het ontbreken van een ruimte waar aan innovatieve projecten wordt gewerkt. Of dat er wordt aangegeven dat de kennis en expertise binnen de organisatie beter zichtbaar moeten zijn, in het kader van kennismanagement. Zulke ideeën helpen ons om vooruit te komen.”

“Ik weet vanuit eigen ervaring dat er bij Airbus ruimte is voor ontwikkeling. Zo begon ik ooit als test engineer, toen bleek dat ik over leidinggevende kwaliteiten beschikte. Ik heb vervolgens verschillende functies gehad waarin ik sturing gaf aan teams en ik kreeg de gelegenheid om ook een zijstap te doen naar een rol als financial controller. We zijn nu enkele jaren verder en momenteel zit ik in het management team van Airbus DS NL. Ik denk niet dat ik de vele mogelijkheden die ik hier kreeg, ergens anders ook had gekregen. Dat tekent de organisatie.”

Over Airbus DS NL

Ruim driehonderd professionals met grote passie voor technologie werken bij Airbus Defence and Space Netherlands dagelijks aan de grenzen van wat mogelijk is in een van de meest uitdagende industrieën ter wereld: de ruimtevaart.

Lees verder
Airbus Defence and Space Netherlands B.V.

Postbus 32070
2303 DB Leiden
HR@airbusds.nl
+31 (0)71-5245000