Gezichten van Airbus

Erika Velio – Product Assurance Engineer

"Ik krijg hier alle ruimte om mezelf te ontwikkelen."

Een vakantie in Nederland bracht Erika Velio bij Airbus Defence and Space Netherlands. Nadat ze eerder in Parijs en Kourou voor Arianespace had gewerkt, kreeg ze de kans om in Leiden op de kwaliteitsafdeling van Airbus aan de slag te gaan. “De eerlijkheid en openhartigheid van collega’s waardeer ik enorm.”

Lees verder

Stijn Mast – Trainee Engineering

"Werken bij Airbus is inspirerend. Elke dag leer ik iets nieuws."

Stijn Mast is begonnen als Trainee Engineering en heeft in de periode van 1 jaar gewerkt aan veel verschillende projecten. Het leukste daarvan vindt Stijn het zoeken naar oplossingen voor complexe problemen. Dat doet hij heel zijn leven al graag, nu mag hij het 40 uur per week doen en zijn werk noemen. 

Video volgt binnenkort

 

Corien Schellings – Procurement Manager

“Van origine ben ik geen techneut, maar ik zit wél helemaal op mijn plek in de dynamische ruimtevaartwereld van Airbus DS NL.”

Corien Schellings droomde nooit over ruimteschepen. Toch heeft de dynamische ruimtevaartwereld haar aandacht getrokken. Al bijna 9 jaar wordt ze dagelijks uitgedaagd bij Airbus Defence and Space Netherlands. “Elke dag ziet er anders uit. Ik werk in een complexe projectomgeving en moet juist daarom veel schakelen tussen alle ontwikkelingen, behoeftes en belangen.”

Lees verder

Marc Oort – Systems Engineer 

"Werken bij Airbus DS NL voelt als een jongensboek"

Toen Marc Oort halverwege de jaren 80 promoveerde, zou een volgende wetenschappelijke opdracht een logische stap zijn. Doordat zijn vrouw in diezelfde periode zwanger werd, veranderden de plannen. “Als ik verder had gewild in de wetenschap, zou ik de hele wereld over moeten reizen. En dat wilde ik niet met een klein kind in ons leven. Daarom ben ik zo’n 31 jaar geleden via een ex-collega hier terecht gekomen en daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

 

Oriol Montana - Werkvoorbereider

“Werken bij Airbus is als werken in een 10-in-één bedrijf.” 

Toen Oriol Montana bij Airbus begon was het een lege productiehal. Ze kampeerden letterlijk in de kantine. Het was een unieke gelegenheid om alles vanaf nul op te zetten.

Video volgt binnenkort

 

Karen van Dam – Manager Continuous Improvement 

 “De ruimtevaartsector is volop in beweging en bij Airbus krijg ik de kans om daaraan bij te dragen.”

Als manager Continuous Improvement werkt Karen van Dam aan een cultuur van continu verbeteren, waarin de organisatie nadenkt hoe het werk een stukje sneller en beter kan zodat er slagvaardig geopereerd kan worden. 

Video volgt binnenkort

 

Michel Rog - Director Operations 

“Talent ontwikkelen is essentieel voor onze toekomst.” 

Door het maximale uit talent te halen, wil Airbus Defence and Space Netherlands kwaliteit blijven garanderen. Nu én in de toekomst. Director Operations Michel Rog vindt het belangrijk dat er in een vroeg stadium aandacht wordt besteed aan loopbaanontwikkeling: “Door bij talentvolle collega’s bewustwording te creëren, zetten we intern de deur open om door te groeien naar een toppositie binnen de organisatie.”

Lees verder

 

Stagiaires

"Ook zonder technische opleiding is stagelopen bij Airbus DS NL mogelijk."
Marissa Vacher en Siddarth Bharteeya

Wie denkt dat stagelopen bij Airbus Defence and Space Netherlands alleen voor technici is, heeft het mis. Marissa Vacher is daar met haar achtergrond in de moleculaire biologie het levende bewijs van. “Ik wist niet goed wat ik kon verwachten tussen al die techneuten, maar ik kan hier echt mijn ei kwijt.” Siddarth Bharteeya is een van haar collega-stagiair(e)s die juist wél een technische achtergrond heeft.

Lees verder

 

Over Airbus DS NL

Ruim driehonderd professionals met grote passie voor technologie werken bij Airbus Defence and Space Netherlands dagelijks aan de grenzen van wat mogelijk is in een van de meest uitdagende industrieën ter wereld: de ruimtevaart.

Lees verder
Airbus Defence and Space Netherlands B.V.

Postbus 32070
2303 DB Leiden
HR@airbusds.nl
+31 (0)71-5245000