Stages bij Airbus DS NL

From a small step to a giant leap
Bij Airbus DS NL staat de deur voor stagiair(e)s open. Niet door vaste stageplekken open te stellen, wel via ingediende stageverzoeken van studenten. Wij leggen het initiatief daarbij graag in je eigen handen. Daardoor is elke stageplek uniek en helemaal afgestemd op wat jij wilt leren. Ideaal om je carrière in de ruimtevaart van de grond te krijgen. Als stagiair(e) koppelen we je aan een ervaren medewerker die jou tijdens jouw stageperiode begeleidt. Van meewerkstages tot en met afstudeerstages en -onderzoeken, bij Airbus DS NL zijn we nieuwsgierig naar wat jij ons te bieden hebt. En natuurlijk zijn we benieuwd naar wat jij van ons verwacht. Zien we elkaar snel?

Je kunt je hier aanmelden voor een stageplek bij Airbus DS NL. Je kunt solliciteren voor een stage bij Airbus DS NL door je CV en motivatiebrief te mailen naar stage@airbusds.nl. We streven ernaar om binnen een maand contact met je op te nemen.

 

Wil je weten hoe het is om bij ons stage te lopen? Lees hier over de ervaringen van Marissa & Siddharth.

 

Ook zonder technische opleiding is stagelopen bij Airbus DS NL mogelijk

Marissa Vacher en Siddharth Bharteeya

Wie denkt dat stagelopen bij Airbus Defence and Space Netherlands alleen voor technici is, heeft het mis. Marissa Vacher is daar met haar achtergrond in de moleculaire biologie het levende bewijs van. “Ik wist niet goed wat ik kon verwachten tussen al die techneuten, maar ik kan hier echt mijn ei kwijt.” Siddharth Bharteeya is een van haar collega-stagiair(e)s die juist wél een technische achtergrond heeft.

Verschillende opdrachten in een internationale omgeving

Siddharth: “Ik doe onderzoek naar productietechnologieën die op de markt beschikbaar zijn en kijk of we deze bij Airbus DS NL kunnen toepassen. Ik doe onderzoek, praat veel met medewerkers over productieprocessen en heb veel contact met externe partijen die me hier meer over kunnen vertellen. Totaal iets anders dan Marissa. Zij is bezig met een afgebakend project en doet onderzoek naar hoe Airbus DS NL zich organisatorisch neer moet zetten in een steeds commerciëler wordende ruimtevaartbranche.”

Marissa: “Het is tekenend voor de mogelijkheden die stagiair(e)s bij Airbus DS NL hebben. Ik zocht een stageplek in een internationale omgeving, en dicht bij huis. Daarom besloot ik een brief te schrijven en niet veel later had ik mijn stage gevonden. Dat ging heel soepel. Wat me aanspreekt is het internationale karakter van mijn stage. De voertaal hier is Engels. Logisch, aangezien onze klanten over de hele wereld zitten en er veel buitenlandse collega’s rondlopen. Dat geldt ook voor stagiair(e)s, want die komen bijvoorbeeld uit Korea, Spanje, India en Japan. Mensen uit andere culturen kijken anders tegen dingen aan en dat inspireert me. Het doet me beseffen dat ik sommige dingen ook vanuit een ander perspectief kan bekijken en dat opent mijn ogen.”

Begeleiding op maat van behulpzame collega’s

Siddharth: “Wat mij opvalt aan de mensen bij Airbus is dat ze vriendelijk, behulpzaam en positief zijn. Er is wederzijds respect en dat vind ik als stagiair erg prettig. Ik voel me geen lastig persoon met wie een afdeling is opgezadeld, maar echt een onderdeel van het team. Mijn mening doet ertoe en dat waardeer ik enorm.” Marissa: “Ik krijg veel vrijheid, maar genoeg begeleiding als ik daar behoefte aan heb. Omdat ik het liefst zo zelfstandig mogelijk werk, ben ik blij dat er niemand in mijn nek zit te hijgen. Daar zou ik me niet lekker bij voelen. Ik krijg de ruimte en dat is tof. En mocht ik wel hulp nodig hebben, dan doen ze hier bovengemiddeld hun best voor me.”

Community van stagiair(e)s

“Bij Airbus DS NL is er een soort aparte stagekamer waar studenten bij elkaar zitten en aan hun projecten werken. Het is een levendige ruimte waar veel internationale culturen samenkomen. Door de interactie tussen de stagiair(e)s is er een actieve stage-community.” Marissa: “We lunchen met elkaar en soms schuiven onze begeleiders aan. Ook na werktijd zoeken we elkaar op en drinken we bijvoorbeeld een borrel. Er is zelfs een whatsappgroep waar alle stagiair(e)s in zitten. Dat toont natuurlijk de onderlinge betrokkenheid.”

Over Airbus DS NL

Ruim driehonderd professionals met grote passie voor technologie werken bij Airbus Defence and Space Netherlands dagelijks aan de grenzen van wat mogelijk is in een van de meest uitdagende industrieën ter wereld: de ruimtevaart.

Lees verder
Airbus Defence and Space Netherlands B.V.

Postbus 32070
2303 DB Leiden
HR@airbusds.nl
+31 (0)71-5245000